VOOR AFSPRAAK:

023-528 1818
info@favrolijk.nl

Adres:
Cloosterlaan 10
2101 ZD Heemstede

Peter van Kessel verhuist naar Heemstede inclusief fysio fitness
Locatie T-line:
Spaarneweg 52
2142 EN Cruquius

Openingstijden:
ma 08.00- 21.00 uur
di 08.00- 18.00 uur
wo 08.00-18.00 uur
do 08.00-21.00 uur
vr 08.00-18.00 uur

Privacyverklaring:
Uw persoonlijke gegevens zijn bij ons veilig. Hier kunt u de privacyverklaring lezen.


Wat is osteopathie?

Osteopathie is een medische discipline waarbij het onderzoek en de behandeling van functiestoornissen in het lichaam door middel van de handen wordt uitgevoerd.

Het onderzoek en de behandeling richten zich op bewegingsverlies in een bepaalde lichaamsstructuur, wat een functiestoornis met een mogelijke klacht kan veroorzaken.

De osteopaat probeert d.m.v. zachte manuele, cranio-sacrale en viscerale technieken alles in het lichaam weer beweeglijk te maken om functieherstel te bewerkstelligen. Dit functieherstel zorgt voor een betere doorbloeding en activeert het zelfgenezende vermogen waardoor de gezondheid en de balans in het lichaam worden hersteld.

Osteopathie richt zich op de totale mens. De Ostheopaat gaat uit van het zelfhelende vermogen van het menselijke lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar botten en gewrichten maar naar alle systemen hoe die onderling werken. Vrije stroming van alle lichaamsvloeistoffen en een goede beweeglijkheid van alle structuren in het lichaam

Zoals botten, spieren, zenuwen en organen zijn daarbij essentieel.

De Ostheopaat gebruikt alleen zijn handen om de bewegingen die beperkt zijn te herstellen.

Na een uitgebreid vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek om het bewegingssysteem te testen. Hierdoor komt de Ostheopaat achter de blokkades, die d.m.v. zachte manuele technieken zorgen voor een herstel van de functies. Hierdoor vindt er een betere doorbloeding plaats waardoor het zelfgenezende vermogen van het lichaam zorgt voor herstel van gezondheid en balans in het lichaam.

Ostheopathie kan bij verschillende klachten worden toegepast:

  • Pijn en/of stijfheid in de rug, nek, schouder, heup, armen en benen
  • Gewrichtsklachten
  • Bekkeninstabiliteit
  • Whiplash en andere post traumatische klachten
  • Sportblessures, verstuikingen

En verder een breed scala aan klachten zoals hoofdpijn, incontinentie problemen, maag/darmklachten, klachten na operaties (littekens/verklevingen), algemene buikklachten, menstruatieklachten, chronische vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen.

Zie voor meer informatie: https://osteopathie-vankessel.nl/wat-is-osteopathie/